Recept Gevulde uien met kaas


Ingrediėnten:

4 grote uien

60 gr broodkruimels

100 gr geraspte kaas

3 el gehakte peterselie

peper en zout

2 el room

25 gr boter of margarine

 

 

 

/ Gevulde uien kaas recept - recept groente, kaas

 

 

Bereiding:

Maak de uien schoon en kook ze 30 minuten (heel) in water met zout.

Haal ze uit de pan en houd 1/2 dl van het kookvocht achter.

Snij een kapje van elke ui af en hol ze uit totdat een rand van ongeveer 1 cm overblijft.

Hak het uitholsel van de ui fijn en meng met broodkruimels, kaas en peterselie. Breng op smaak met zout, peper en wat room. Vul de uien met dit mengsel en zet ze in een ovenvaste schotel. Giet het uienvocht erover.

Leg een klontje boter of margarine op elke ui en bak de schotel 45 minuten op 175°C (heteluchtoven 160°C). Lepel het kookvocht af en toe over de uien tijdens het bakken. Serveer met vlees of een visgerecht.